ISTORIE

Pe colinele din apropierea drumului național DN2A, nu departe de orașul Hârșova, cu Dunărea ce șerpuieste în apropiere, se află plantația de viță de vie a familiei DARIE, cu CRAMA ce-i poartă același nume. O plantație de 29 ha de viță de vie, ce reprezintă businessul privat al familiei DARIE, inițial formată din 22 ha plantate cu viță de vie nobilă, ce a evoluat în timp prin plantarea a incă 7 ha.

Visul proprietarului este să realizeze un vin extraordinar, din struguri cultivați și îngrijiți cum se cuvine, pe pământul românesc ce beneficiază de o poziție geografică privilegiată.

PASIUNE. GRIJĂ. RESPONSABILITATE. O pasiune cu vechime, dar care a fost dusă la îndeplinire cu 6 ani în urmă. În anul 2009 au început lucrările de plantare viticolă a 22 ha, teren în proprietate, existând de la început preocupare pentru obținerea unui produs de calitate superioară. O calitate atent controlată pentru ca produsele CRAMEI DARIE să intre în categoria vinurilor Premium.

CRAMA DARIE își propune să producă numai vin de foarte bună calitate. În prezent ne înfățișăm în fața dumneavoastră cu următoarele soiuri de vinuri: Chardonnay, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot și Roze-ul cupajat din cele trei soiuri negre amintite mai sus.
specific period

Anul 2009

Anul 2009 a marcat începutul unui vis, transformarea unei suprafețe, cu o expunere generoasă și un sol potrivit viticulturii, ce în anii `70-`90 avea plantată vie nobilă, într-o plantație modernă.

Via nou înființată va avea plantat Chardonnay ca struguri albi și Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz și Fetească Neagră ca strugurii roșii, pe o suprafață de 22.08 ha.
Another period

ANUL 2013

Anul 4 al viei și primul an de recoltă, cu vinuri și rezultate spectaculoase, printre care, Chardonnay-ul Străbun fiind singurului Chardonnay din 2013 medaliat cu Aur la IWCB, o nouă plantație de 6.97 ha, numai cu struguri albi, aceștia fiind Tămâioasă Românească, Sauvignon Blanc, Fetească Regală și Muscat Ottonel.

One more period

ANUL 2014

Avem deja 1 an de zile de când Vinurile roșii sunt maturate în Baricurile de primă clasă ale Toneleriei Nacional din Chile cu stejar cu evoluții neîntâlnite în România, un Chardonnay recoltat la sfârșitul lunii Noiembrie vinuficat în dulce și vinurile din Gama Străbun surprinzătoare.